HTML

Natal

2009.06.09. 10:30 linanagy

Nem, nem őrültem meg, hogy nyár derekán a karácsonyról írjak. Az Electronic Entertainment Expo (E3) két évnyi kihagyás után akkorát szólt, hogy arról még itt is beszélni kell. Rögtön a nulladik napon történt ugyanis, hogy Steven Spielberg azt találta mondani: „Itt nem arról van szó, hogy újra feltalálnánk a kereket... hanem arról, hogy nincs is kerék".

Jókora marhaság, gondolhatjuk teljes joggal, mindaddig, amíg meg nem nézzük a Project Natal-ról készített alábbi videót:

Igen, jól láttátok, Molyneux (a Fable, a Black&White, a Populous és a Dungeon Keeper mögött álló brit zseni) azt kéri, álljunk a nappali közepére és legyünk mi a kontrollerek. A Natal egy húszcentis kis doboz, amit az Xboxhoz kapcsolunk, hogy aztán kamerával, mozgásérzékelővel, mikrofonnal, arc- és beszédfelismerő szoftverrel minden egyes mozdulatunkat közvetítse a játéknak. Mivel 2010 karácsonyára már jönni kellene az új játékoknak, ezért ezer játékfejlesztő kapta meg a Natal fejlesztői környezetének bétaverzióját. Egyelőre Molyneux  játékát, a Milo & Kate-et csodálhatjuk és gondolkodhatunk, hogyan is spóroljuk rá össze a pénzt az elkövetkező 18 hónapban. Mert hogy kell, az nem kérdés.

Szólj hozzá!

Címkék: tech

A bejegyzés trackback címe:

https://crab.blog.hu/api/trackback/id/tr91173294

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása