HTML

Biorobot - Sosebánd videoklip

Crab

all of them what interests me

Címkék

Hozzászólások

Linkblog

Closer avagy párkapcsolatokról őszintén

2009.08.25. 21:00 linanagy

Mindenki más alapján választ filmet. Első körben szűrünk a rendező, a szereplők, a történet alapján, aztán jön az aktuális hangulati tényező és még mennyi minden. De a leggyakoribb, ami most velem is történt, hogy azt mondja valaki: ezt ne hagyd ki, meg kell nézned. Így este besötétítettem, töltöttem egy pohár Léglit, és elindítottam a Closer című filmet.

Nem érdekes, kik a szereplők, sőt az sem, hogy ki rendezte, a helyszín bárhol lehetne, minden sokadlagossá válik, mert elkezd sodorni … nem a történet … a párbeszédek. Olyan ez, mint amikor mesét olvasol a gyereknek, és azt képzeli, ő csipkerózsika és éppen érte jön a herceg. Csak ez egy felnőtt mese, magunkról, eddigi kapcsolataink minden átélt pillanatának zanzásított 104 perce.

amikor sírva kérdez, mit rontott el és miért jobb az a másik, és csak annyit tudsz mondani, az a titka, hogy nincs rád szüksége; amikor őrjöngve próbálod ráébreszteni a másikat, hogy jár neki a boldogság és csak azt az egyet ne mondja, hogy túl jó vagy neki (meg persze, hogy legyünk barátok); amikor már semmit nem akarsz hallani tőle, csak egy utolsó őszinte szót; és amikor végre megkapod, akkor elküldöd a picsába, amiért ilyen kegyetlen; persze a következő pillanatban magadhoz húzod és szívből szeretnél neki megbocsátani; a szerelem önzése, amikor bár nem akarjuk bántani a másikat, mégis kell, mert bízunk abban, hogy a másik majd még jobban szeret; a végső lemondás, amikor már csak annyi zakatol a fejben: nekem kellett volna szakítani;

Vége. De igazán csak most kezdődik. Nem mondtak nagy igazságokat, nem tudtam meg semmi olyat, amit előtte ne tudtam volna, inkább ijesztő. Mert hiába tudjuk ezeket, amikor magunkról van szó, akkor nem a tudat vezérel.

Szólj hozzá!

Címkék: film

A bejegyzés trackback címe:

https://crab.blog.hu/api/trackback/id/tr441339132

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása