HTML

Palacios Remondo La Vendimia 2008

2009.09.17. 19:00 linanagy

Ha spanyol, akkor vörös, ha vörös, akkor Rioja.

Ezt nagyon jól az eszünkbe véstük legutóbbi barcelonai tartózkodásunk alatt, így kitörő örömmel fogadtam a bortársaság szeptemberi ajánlatában feltűnő riojai borokat. Persze egyből vettünk egy Palacios család nevével fémjelzett üveg La Vendimia-t. Ez a kockázat nélküli választások közé sorolható tett volt részünkről.

Először is a borvidék zászlóshajóinak tekinthető két fő fajta,a tempranillo és a garnacha házasítása ez a bor. Aztán, Alvaro Palacios  a legismertebb tulajdonosok közé sorolható, így szintén egy biztos pont a választásnál. Alvaro, édesapja halála után részt vállalt a Rioja déli részén (Rioja Baja), a Yerga-hegység és az Ebro-folyó között, 100 ha-on elterülő Palacios Remondo-birtok munkájában, ez a bor ennek a munkának egyik gyümölcse.

Azok megnyugtatására, akik a spanyol borokkal szemben némi ellenérzéssel vannak, le kell írnom, hogy a hagyományos fajták használata ellenére egy nagyon is modern borral van dolgunk. Ez nagyban köszönhető annak, hogy manapság már kevesebb ideig hagyják fahordóban érlelődni, s hamarabb palackozzák őket, így gyümölcsös zamatuk megmarad, nem nyomja el az erős hordós íz. Nem akarok itt most olyan dolgokba belemenni, melyek alapján méltán idézhetnének tőlem a modorosblogon, meg nem is vagyok sommelier, így csak annyit mondok, kóstoljátok meg, igazán jól iható, kellemesen testes, simogató, de mégis friss, modern borról van szó, érdemes levenni a polcról.

Szólj hozzá!

Címkék: bor

A bejegyzés trackback címe:

https://crab.blog.hu/api/trackback/id/tr651390068

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása