HTML

Irány a Belga!

2009.04.25. 15:00 linanagy

 

Épp ideje már, hogy a kedvenc helyemről is szót ejtsek. Ajánlom azoknak, akik unják az Ászokot és az olcsó német "söröket", szeretnének különleges söröket kóstolni, szeretik a jófajta cseh, német, belga söröket, nem szeretik a sört, és persze azoknak, akiknek évek óta áradozom róla, de valahogy még sosem jutottunk el: irány a Belga!

Nem tagadom, először én is úgy mentem, hogy utáltam a sört, igazi borissza voltam (vagyok mind a mai napig is), a társaság azonban túlnyomó részt sörre szomjazott a nyári 35 fokos hőségben és nem tágítottak, amíg be nem ültünk a budai felső rakparton álló négy box egyikébe. A gyakorlott felszolgáló egyből kiszúrta fanyalgásomat és már előttem is volt egy pohár csapolt gyümölcsös sör, amit bíztató szavak kíséretében egyből meg is kellett kóstolnom. És csalódtam! A komló használata hihetetlen diszkrét, csak az utóízben tűnt fel kissé, inkább hasonlított egy pohár málnaszörpre, a gyermekkoromat idéző szódával, mint sörre. Ezen a meleg nyári délutánon megtettem az első lépést ezzel a kiváló üdítőitallal a nagy alkoholtartalmú ale-k felé, melyeknek széles választékát kínálja a hely, az olyan különleges söröket is beleértve, mint a Kwak, Chimay, Delirium Tremens, Duvel, Cuvée de Trolls ... illetve a "szoktatósöröknek" egyre szélesebb választékával csábíthatjuk be a "nemszeretemasört" korszakukban lévő ismerőseinket. A döntésben nagy segítségünkre van a minden részletre kiterjedő sörlap mellett a szakavatott és segítőkész állandó pincér gárda. Ha olyan erős sört választunk, mint mondjuk a Scaldist, ami nem csak Belgium, de a világ egyik legerősebb söre is a maga 12%-ával, akkor bátran ajánlom a változatos ételeket, vagy valamelyik tálat, melyek szintén nem csak a hasunknak, de szívünknek is kedves lesz, ezt garantálom.

Mivel állandó a pezsgő :) hangulat, így ajánlatos telefonon előbb asztalt foglalni, különben főleg pénteken és szombaton este esélytelen helyet találni, főleg mióta hozzánk is begyűrűzött az a nyugat-európai szokás, hogy a barátok egy semleges helyen találkoznak egymással, megisznak pár pohárka ínycsiklandó sört és utána mindenki megy a dolgára. De ha mégis házibulit támad kedvünk szervezni, akkor sem kell lemondani az itt kóstolt sörökről, a Belga Sörök Boltjában minden beszerezhető, még a hozzá illő pohár és alátét is, alig egy sarokkal odébb.

Szólj hozzá!

Címkék: sör gasztro

A bejegyzés trackback címe:

https://crab.blog.hu/api/trackback/id/tr651087765

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása