HTML

Biorobot - Sosebánd videoklip

Crab

all of them what interests me

Címkék

Hozzászólások

Linkblog

District 9

2009.09.20. 20:30 linanagy

Úgy kezdem ahogy a film is indított, bele a közepébe.

A sztori egyszerűen nevetséges, a legnagyobb jóindulattal is csak ötletszegénynek minősíthető. Jönnek a hihetetlen intelligens lények (cancer ... de ötletes!) ugye, akik annyival fejlettebbek nálunk, hogy ilyen utazásokra képesek, erre itt ragadnak a hi-tech ellenére. Oké, erre még kapunk is némi magyarázatot, miszerint a vezérlő egység eltűnt, blablabla. De azt már senki meg sem próbálja magyarázni, inkább csak lenyomják a torkunkon, hogy a földre lépve ezek az ufók agyatlan csövessé válnak, amik/akik a szemétben guberálnak, emberi göncöket aggatnak magukra (amikor rájuk találnak semmit nem viselnek) és bizniszelnek a helyi maffiával ...

WTF

De az emberek sem sokkal jobbak, a főszereplő idióta, egy hülye barom, még a neve, is az angol kiejtése, minden hihetetlen ellenszenves, főleg a romantikus vonal, grrr. Erre aztán még rápakolják a népek közötti barátságot, ami szintén felvezetés nélküli, egy hirtelen ötlettől vezérelten egyszer csak már van és kész. Kiszámítható történetfűzés. A szokásos erkölcsi megmondás végig. És természetesen a végén a folytatás odabökött lehetősége (ha jó sokan megnézitek és  kis ktgvetés ellenére jó nagyot kaszálunk, 3 év múlva visszajövünk).

Ja és annyi de annyi logikai bukfenc van, hogy sírni tudtam volna ...

De hogy ne érje szó a ház elejét: a látványvilág, főleg a befektetett költségek viszonylatában dícséretes, profi munka; az áldokumentarista kezdés bár a történet fentebb említett hiányosságai miatt vontatott és unalmas, mégis, az alapötlet telitalálat, ahogy végig haladunk az emberek nyilatkozatain, reakcióin a történtekről; és mivel kibírtam ébren a 90. percig, ezért ott láthattam 10 percnyi akciót, amiért bár meg nem érte, de egyszer ezt is láttuk.

Sajnálom, nagy várakozásokkal voltam a film irányában, közel hasonló volt a csalódás is. Ami érdekesség van a filmben, azt az alábbi trailer-ben láthatjátok is.

Szólj hozzá!

Címkék: film

A bejegyzés trackback címe:

https://crab.blog.hu/api/trackback/id/tr321396236

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása