HTML

Berlin Calling

2009.04.02. 10:15 linanagy

hossz: 1 óra 40 perc
rendező: hannes stöhr
forgatókönyvíró: hannes stöhr
operatőr: andreas doub
zene: paul kalkbrenner
producer: karsten aurich
hannes stöhr
vágó: anne fabini
szereplő(k): paul kalkbrenner
rita lengyel
corinna harfouch
araba walton
rolf peter kahl
henriette müller
udo kroschwald
megan gay

 

Egy kultfilmkísérlet a berlini underground elektronikus zene világáról, egy feltörekvő DJ napszemüvegén keresztül, a legkülönbözőbb mozaikszavas party-drogokkal (PMA, PMDA, PDD), nappal is éjszakai sötétségbe burkolózó bulikkal, elgyötört csajokkal és alkotói válsággal. A film középpontjában mégsem Icka áll, hanem a zene, a ritmus.

Bár zenei műveltségem még alapfokúnak sem mondható, amennyiben techno-ról van szó, mégis, a letisztult, minimalista album nyitó buliját csukott szemmel élveztem, tudatmódosító szerek nélkül is áradt belőle az egyedi atmoszféra, ami magával ragadja az embert, és nem ereszti.

Szerencsére a film zsúfolásig volt party bejátszásokkal, tomboló közönséggel, dalrészletekkel, sőt, még a készítési fázisokba is kaptunk némi betekintést. Szerencsére, mivel a drogos-bulizós-fejlődős filmtörténet, a túlhajtott DJ világa, a rehabilitációs klinikának szépített bolondokháza több mint érdektelen, ezt láttuk már nagy klasszikusokban (Száll a kakukk fészkére, Betépve …) sokkal jobban kidolgozva. DJ Ickarust megformáló Paul Kalkbrenner hivatásos zenész, a film teljes zenei anyagát neki köszönhetjük, amely önálló albumként is megjelent a Bpitch Control-nál, így garantáltan filmbe illő hangulat fogadja majd a partizókat a magyarországi premier napján megrendezett bulin.

Szólj hozzá!

Címkék: zene film

A bejegyzés trackback címe:

https://crab.blog.hu/api/trackback/id/tr631041337

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása