HTML

Showtime - Californication

2009.02.21. 21:13 linanagy

A Showtime ellentétben a kábelcsatornák zömével, HBO-módra reklámmentes és fizetős, prémium csatorna, bár 14,5 millió előfizetőjével egyelőre csak tisztes távolból szemlélheti a nagy elődöt. Ez egyhamar valószínűleg nem is fog változni, mivel sorozatai valóban eredetiek és sokszor tabudöngetők ami a szakmai elismerések mellett súlyos bukásokat is eredményez, hiszen csak bizonyos rétegek értékelik. Engem mindenesetre újra elindítottak a sorozatfüggés útján, így elég sok széria e lapokra kerül majd (ezt a képzavart, sose szokom meg, hogy már nem csak azt hívjuk írásnak, ami miatt fákat kell kivágni, hogy a tintámmal összekenhessem).

Elsőnek itt a Californication, ami alapvetően komédia, de Showtime módra.

Hogy ez mit is takar, azt nagyon nehéz elmondani, meg kell nézni. Van egy nagyon egyéni hangvétele és humora a Showtime sorozatainak. Itt például az egyik rész az első évadból, melyben a szcientológusokat lépten-nyomon szívatják. Egy családi vacsorán, ahol Moody (David Duchovny) exe beszervezi egy barátnőjét, hogy lekösse az expasit. A nő előadja, hogy a volt férje lelépett az asszisztensével, akit Tednek hívnak. Mire Moody: A férjedet? Nem, hanem, akivel megcsalt. Erre Moody: Hát ez kellemetlen. De lehetne rosszabb is, minthogy a férjed homokos. Pl. lehetett volna szcientológus. Csaj egy pillanatnyi gondolkozás után megjegyzi, hogy ő is az egyház tagja. Erre Moody tovább ragozza, hogy na igen, de lehetett volna például náci. Vagy al-kaidás. Utána szex közben Moody folyamatosan azzal szivatja a nőt, hogy hányadik szinten van, meg a főűrlény és Tomék mit szólnának ehhez. Egyéni humor, egyéni látásmód, egyéni és kisebb létszámú nézőközönség, de színvonalas végeredmény. Azt azonban kár lenne tagadni, hogy ezek az ötletek egy évadra nyújtanak elég muníciót, így a második évad gyenge muzsikálását követően nem túl nagy lelkesedéssel várom a  nyáron érkező harmadik szériát. De az első megnézése kötelező, ha vevők vagytok egy erősen sarkított korrajzra egy épp elég rossz passzban lévő író szemüvegén és monokliján keresztül!

Szólj hozzá!

Címkék: sorozat showtime

A bejegyzés trackback címe:

https://crab.blog.hu/api/trackback/id/tr13957226

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása