HTML

Cadeau

2008.11.08. 11:59 linanagy

Csokoládé, de még milyen!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tudom, most jön, hogy én nem is szeretem az édességet, milyen dolog már ezzel kezdeni, nem valamelyik tegnap látott filmmel. Nem baj, ez így alakult, biztosan ebben is van rendszer.

Szóval elfogyott az utolsó tábla csokoládé a Bachhalm-tól, így újra Pestre kell mennem, a Ferenciek terén lévő Veres Pálné utcába - édes teher - ugyanis itt nyitotta meg kis boltját a Gyulán már méltán híres bonbon manufaktúra, a Cadeau.

Ez a bolt azóta lopta be magát a szívembe, mióta kiderült, fővárosunkban ezen az egyetlen helyen kapható igazi, főzött, sűrű és krémes forró csokoládé. Ebben a csöpp üzletben van kis hazánk leghoszabb pralinés pultja, melyben 80 féle kézzel készített bonbont csodálhatunk, majd ízlelhetünk meg (ha bírja pénztárcánk és lelkiismeretünk, amikor este ráállunk a mérlegre). Még számbavenni és felsorolni is nehéz, hát még kóstolgatni azt a rengeteg féle süteményt, csokoládés desszertet, táblás csokoládét, ami itt kapható a rózsaszirmostól a kaktuszkivonatoson át a brazil rózsaborsosig.

 

 

 

 

 

 

 

És akkor a páratlan kiszolgálásról még szót sem ejtettem, amitől inkább támad az az érzésünk, mintha a Szajna partján lennénk, mint az épp szmogtól (és még megannyi mindentől) fulladozó budapesti belvárosban.

Rengeteg élmény vár itt felfedezésre, így bátran ajánlom még azok figyelmébe is, akik nem szeretik a csokoládét és az édességet, ez egy más világ, mint a tömegtermékként kakaóvajból és cukorból gyártott édességek.

Ami sokakat érdekelhet, az a hiánycikkként számon tartott csokoládé fonduek széles választéka, valamint olyan gyártók termékei, mint az Amadei, a New Tree vagy a Zaabar, hogy a Chocca Mocca csinos kis csomagjairól már ne is szóljak.

Egészségünkre!

2 komment · 1 trackback

Címkék: gasztro

A bejegyzés trackback címe:

https://crab.blog.hu/api/trackback/id/tr29872576

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Keserű-sós luxus a Culinarisból 2010.02.13. 13:09:51

A legjobb csokoládék nem keményített növényi olajból és etilvanillinnal készülnek, hanem kakaóvajból és bourbon vaníliával - és az áruk is a többszöröse a futószalag-csokiknak. Hálistennek egy ideje ...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

hariattila · http://budapestunderground.blog.hu/ 2009.01.18. 21:53:47

nekem kifejezetten tetszik h a csokibolt lett az első bejegyzés (és nem pl egy mozi)
sztem igen stílusos kezdés egy ilyen bloghoz, grat :)

"jössz mész a világban"
nos hát járj nyitott szemmel a világban továbbra is,
h minél több mozi színház... no és persze forrócsoki kerüljön fel a blogra

várom a folytatást :)

hariattila · http://budapestunderground.blog.hu/ 2009.01.18. 21:56:47

ja és a bolttal kapcsolatban:
a hihetetlen választékon kívül én is a barátságos kiszolgálást emelném ki,
amikor először jártam náluk, zárás előtt pár perccel érkeztem,
ennek ellenére az eladó kishölgy vagy negyed órán át lelkesen magyarázta nekem a különféle csilis csokik jellegzetességeit :)
süti beállítások módosítása