HTML

Hamarosan jönnek a jó filmek

2009.05.19. 09:33 linanagy

A teljesség igénye nélkül szeretnék pár filmet ajánlani, mivel egyre több mindenkitől hallom, hogy nincsenek jó filmek és már nem is lesznek (és elpusztul a világ és ilyenek, de ez utóbbiak normálisak, állítólag, hiszen válság van :). A legtöbbre még igencsak sokat kell várni, de legalább erőt ad, hogy van mire! Az olyan, tömegével lévő filmeket, melyekről még se plakát, se előzetes majd a nyár folyamán csatolom, illetve a popcornos fan-filmeket is egy másik posztban olvashatjátok majd.

Most érkezett Sherlock Holmes legújabb és minden eddiginél modernebb feldolgozása, egyenesen Guy Ritchie bűvészkalapjából. Legutóbbi próbálkozásai nem nyerték meg a tetszésemet, így elég szkeptikusan állok a "ravaszos" akciójelenetekkel spékelt filmhez, de a látványvilág megéri, talán. 

Director: Guy Ritchie
Writer: Guy Ritchie
Studio: Warner Bros Pictures
Cast: Robert Downey Jr., Jude Law, Rachel McAdams

Release: November 20, 2009

Szintén novemberben érkezik Zemeckis Dickens feldolgozása, a Christmas Carol. Amiért számomra mindenképpen nézős, az Ebenezer Scrooge, a hideg szívű, önző vénember, aki nem csak a karácsonyt gyűlöli, de megvet mindent, ami a boldogság forrása.

Director: Robert Zemeckis
Writer: Robert Zemeckis
Studio: Walt Disney Pictures
Cast: Jim Carrey, Gary Oldman, Colin Firth

Release: November 6, 2009

A No Country For Old Mant író Cormac McCarthy sokat magasztalt könyve alapján készült a The Road, amiből most John Hillcoat rendez filmet. Apa és fia keresztül vág Amerikán, miközben csak egymásban és a fegyverükben bízhatnak.

Director: John Hillcoat
Writer: Joe Penhall
Studio: The Weinstein Company
Cast: Viggo Mortensen, Robert Duvall, Guy Pearce

Release: October 16, 2009

Aki szereti a musical műfajt annak biztosan nagy öröm a Nine, Guido Contini világhírű filmigazgató (Daniel Day-Lewis) életéről  és az őt körülvevő nőkről. A női szereplők között feltűnik Marion Cotillard, Penelope Cruz, Nicole Kidman, Judi Dench és Kate Hudson is.

Director: Rob Marshall
Writer: Michael Tolkin
Studio: The Weinstein Company
Cast: Daniel Day-Lewis, Marion Cotillard, Penelope Cruz

Release: November 25, 2009

Az új akció-thriller, a Public Enemies már karakter poszterekkel és előzetessel is szolgál, pedig hol van az a július, mire vetíteni kezdik John Dillinger hihetetlen történetét Amerika igazi aranykorából, amikor még a bankrablóknak és az FBI ügynököknek is stílusuk volt!

 Director: Michael Mann
Writer: Ronan Bennett
Studio: Universal Pictures
Cast: Johnny Depp, Christian Bale, Marion Cotillard

Release: July 1, 2009

Quentin Tarantino nevével fémjelzett Inglourious Basterds című filmről már olvashattatok nálam (itt), most a plakáton túl az előzetes is egy helyen.

Director: Quentin Tarantino
Writer: Quentin Tarantino
Studio: The Weinstein Company
Cast: Brad Pitt, Diane Kruger, Melanie Laurent

Release: August 21, 2009

Heath Ledger utolsó alakítása Terry Gilliam filmjében, a The Imaginarium of Doctor Parnassus-ban. A történetről nem sokat hallani, inkább az kavarja fel az állóvizet, hogy Ledger halála miatt három szereplő is beugrik és mindenki csak arra kívácsi, hogy oldják meg a helyettesítést. A lényeg: az utazó színházat üzemeltető Doctor Parnassus (Christopher Plummer) különleges képességgel rendelkezik: irányítani tudja mások képzeletét. Előadásai során a vállalkozó szellemű nézők egy csodatükrön keresztül beléphetnek a korlátlan fantázia birodalmába. Parnassus azonban sötét titkot őriz: egyezséget kötött az ördögi Mr. Nickkel (Tom Waits - hehehe), aki a megállapodás értelmében 16. születésnapján megkapja Parnassus lányát (Lily Cole). A lány, aki persze nem tudja, mi vár rá, beleszeret egy Tony nevű fiúba (Heath Ledger), Parnassus pedig egy utolsó alkut köt Mr. Nickkel, amely kalandos eseményekbe sodorja az egész kompániát.

Director: Terry Gilliam
Writer: Terry Gilliam
Studio: Lionsgate
Cast: Heath Ledger, Christopher Plummer, Tom Waits

Release: ...

 

Woody bácsi az utóbbi pár (évtizednyi) filmjével kikerget a világból, de Annie Hall óta nem szabadulok, és mindig reménykedem a csodában. Talán most, a Whatever? 

Director: Woody Allen
Writer: Woody Allen
Studio: Sony Pictures Classics
Cast: Larry David, Evan Rachel Wood, Ed Begley Jr.

Release: June 19, 2009

 Úgy látszik, hogy a Galactica meglódított a sci-fi világába, sokkal nyitottabb lettem, ezt is várom nagyon, kíváncsi vagyok, nektek hogy tetszik a District 9 előzetese!

Director: Neill Blomkamp
Writer: Neill Blomkamp
Studio: Sony Pictures
Cast: William Allen Young, Jason Cope, Sharlto Copley

Release: August 14, 2009

 És akkor még egy sci-fi, robotokkal (a poszter alapján elég cylonos) és a zsaruval, aki megmenti talán a világot, természetesen Bruce Willis személyében (csak, hogy valami klasszikus is legyen :) a Surrogates című moziban.

Aztán egy film, ami szinte biztosan nem lesz nálunk, de még biztosabb, hogy látni fogjuk :Give 'em Hell, Melone. Semmit nem fűznék hozzá, én is csak annyit tudok, ami az előzetesből leszűrhető.


Director: Russell Mulcahy
Writer: Mark Hosack
Studio: Hannibal Pictures
Cast: Thomas Jane, Ving Rhames, Elsa Pataky

Release: July 10, 2009

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Két nagy kedvencem, Mira Nair és Ewan McGregor egy filmen dolgozik!

Director: Mira Nair
Writer: Ronald Bass
Studio: Fox Searchlight Pictures
Cast: Hilary Swank, Richard Gere, Ewan McGregor

Release: October 23, 2009 

Az új Pixar moziról, az UP!-ról is olvashattatok már itt. Mivel Amerikában már a jövő héten mehetnek a kölykök a 3D mozikba, ezért most irígykedem ... nem kicsit.

 

Director: Pete Docter
Writer: Bob Peterson
Studio: Pixar Disney
Cast: Edward Asner, Christopher Plummer, John Ratzenberger

Release: May 29, 2009

Ha már mese, akkor itt egy régi vágású, kézzel rajzol, "igazi" rajzfilm a Disneytől, a The Princess and the Frog. Vagyis itt lesz, karácsonykor. Szerintem gyönyörű, de én elfogult vagyok, még mindig a kézzel rajzolt hagyományos mese a szívem csücske.

Director: John Musker
Writer: John Musker
Studio: Walt Disney Pictures
Cast: Anika Noni Rose, Keith David, Jenifer Lewis

Release: December 25, 2009

2 komment

Címkék: előzetes film plakát

A bejegyzés trackback címe:

https://crab.blog.hu/api/trackback/id/tr621131033

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Mckinley 2009.05.19. 12:16:47

Amit még várok:

Terminator Salvation:
http://www.traileraddict.com/trailer/terminator-salvation/trailer-b
http://terminatorsalvation.warnerbros.com/

John Connor. You are the resistance!!! You are the only hope we have. Ja és kérjük szépen vissza a Terminator: The Sarah Conor Cronicles sorozatot is.

Valamint ha már robotok, akkor transformers kettő, vissza a gyerekkorba, bár személy szerint nem biztos, hogy vissza, lehet még el sem hagytam :D

www.traileraddict.com/trailer/transformers-2/trailer
süti beállítások módosítása