HTML

Drag Me to Hell - Pokolba taszítva

2009.08.10. 20:00 linanagy

Ízléstelen, gusztustalan, humoros, gyomorforgató, vicces, ijesztő,  harsány kacagásra késztető, utalásokkal teletűzdelt, röhögve öklendezős, karfába kapaszkodós, klisés, idegesítő ....

És még hosszan sorolahtnám mi minden jut eszembe tőszavakban, ha a radiocafé hallgatói vetítésének keretében látott filmre gondolok.

Nálam a horror nem tartozik az első vonalas választások közé,  de azért a klasszikus, Hitchcock-moziknál én is dermedtem húzom egyre összébb magam és álmodom még sok éjszakán át madarakkal, Bernard Herrmann visító hegedűmuzsikáját vízionálva.

A paródiafilmeket meg kimondottan rühellem, idegesít a sok ugrálás a filmes utalások között, az erőltetett poénok, s leginkább az utóbbi évek obszcenitásba tolódása.

És akkor itt ez a horrornak titulált izé, ami megpróbál a legősibb horrorklisékkel operálva ilyesztegetni, így van benne elnyújtott hegedűszóló, robajjal a székbe döngölő zenei aláfestés ott is, ahol semmi nem történik, és költséghatékony, semmi újat nem hozó látványelemek. De ennyivel nem elégedett meg Sam Raimi! Azt gondolta, ha már a Pókemberrel nem írta be magát a mozi-történelmébe, akkor itt az alkalom, hogy megcsinálja az első horrorparódiát. Amikor az ütnivaló Alison Lohman élet-halál harcot vív a gonosz magyar cigányasszonnyal, aki fogatlanul turházza tele minden testnyílását úgy döntöttem, be kell tiltani ezt a szemetet. És ez a mozi első negyed órája! A java még csak ezután következik.

Az egyetlen pozitívum, hogy legalább tinihorrort nem csináltak belőle, így a végig hihetetlenül idegesítő és vascsőért kiáltó főszerelpőlánykát elnyeli a pokol, ahogy azt kell.

Remélem a filmnek is ez lesz a sorsa. Pokolba vele!

 

5 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://crab.blog.hu/api/trackback/id/tr481302243

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Mckinley 2009.08.11. 13:47:28

Tisztázzuk, a főszereplőnő a temetős jelenet, vizespóló versenyen elért első helyezése miatt került bele a filmbe. Nagyjából ez az egyetlen amire emlékszem. A légy macro jó volt, de CGI, a többi borzalom. Amúgy meg milyen vége lett a filmnek? Semmilyen. Mit is tudhattunk meg az ördögről?
Szeret táncolni az asztal fölött orosz módra, szereti a csajokat, de a macskákat nem. Valamint ha nem kíséri zene az ijesztegetéseit, akkor annyira ijesztő, mint egy ma született bárány. Sam Raimi mondjon le!

linanagy 2009.08.11. 13:51:47

a legjobbak: kecske a spirituális asztalnál; cigányék hol oroszul, hol magyarul karattyolnak; temetős jelenet forever!; ördög kiköpi little kiddy-t; ördögöt marionett bábuként rángatják, szinte látszanak a drótok ... úristen, tele volt szarabbnál szarabb jelenetekkel, de nekem akkor is protkós, taknyos magyar cigányasszony vitte a prímet

hariattila · http://budapestunderground.blog.hu/ 2009.08.11. 16:28:04

egyértelműen a temetős-sáros-vizespólós jelenet volt a legjobb, hehe ;-)
www.imdb.com/media/rm131762176/nm0517844

linanagy 2009.08.12. 10:55:15

@hariattila: jaj, pasik! ezzel a képpel jelentkezett a munkára: www.joblo.com/images_arrownews/alohman121.jpg
mondtam, ugye, hogy mennyit számít a fénykép az önéletrajzon! no ezért nem kaptok ti munkát :)
süti beállítások módosítása