HTML

READY FOR TYPO

2009.01.23. 16:30 linanagy

azon a Ponton

 

A Moholy-Nagy Művészeti Egyetem (MOME) Felsőfokú Tipográfus Tanfolyamának végzős hallgatóinak záróvizsga kiállítására invitállak benneteket az egyetem Ponton Galériájába. A kiállítás már csak a héten, 2009. január 24-ig látható 12-18 óráig.

Kiállítók: Egervári Réka, Fignár Levente, Kele Károly, Kiss Sarolta, Lehoczky Attila, Maglóczki Zsuzsanna, Narr Vanessa Lenka, Nemes Anita, Pulz Gábor, Rákos Zsuzsa, Saródy Eszter.

A kiállítóterem már önmagában egy vizuális élmény, a Vincze László által tervezett, igényesen egyszerű és elegáns környezet kiváló háttér a megrendezésre kerülő iparművészeti és design kiállításokhoz. A galéria sok szállal kötődik a tulajdonos-anyaintézet életéhez, ennek köszönhetjük a végzős hallgatók diplomamunkáinak bemutatását is. Ezeknek a fiataloknak a munkáin keresztül megismerkedhetünk az egyetemen folyó munkával és a hazai szellemi tőke alappiléreivel. A tipográfus olyan szakember, aki a megrendelővel előzetesen megbeszélt követelmények, elképzelések rögzítése után önállóan tervez, tervvázlatokat készít és kivitelez különböző nyomtatványokat, lapokat és könyveket a rendelkezésre álló szöveg- és képanyagból, továbbá képes önálló arculat létrehozására, logo, embléma tervezésére. Ennek megfelelően a vizsgamunka három részre tagolódott, az egyik feladat egy már forgalomban lévő könyv borítójának újraértelmezése, új design kialakítása. A második egy saját könyv szerkesztése, szabadon választott témában. A harmadik pedig egy plakát tervezése.

Mivel ez művészet és az eléggé szubjektív, hogy kinek mi tetszik, ezért csak azt írhatom le, ami személy szerint engem megragadott, értelemszerűen ez nem biztos, hogy a többség ízlésének megfelelő. Nekem Egervári Réka munkái tetszettek, kiforrott egyszerűségükkel és fotográfiáival, melyeket a Budaörsi Német-Magyar Katonai Temetőben készített, magával ragadott. Az általa készített plakát a Merlin-ben megrendezésre kerülő Portishead koncerthez készült, a Third című harmadik lemez borítójának színvilágát felhasználva, mégis egyedit alkotott.

 

Mivel szombaton a kiállításnak vége, ezért azoknak, akik lemaradtak, azt ajánlom, hogy kövessék aktív figyelemmel az idei végzősök munkáit, mert érdemes. Illetve, hogy a Pontonban megrendezésre kerülő további tárlatokat látogassák, érdemes!

Szólj hozzá!

Címkék: galéria kiállítás tipográfia ponton mome

A bejegyzés trackback címe:

https://crab.blog.hu/api/trackback/id/tr45897138

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása