HTML

A magyar kultúra napja

2009.01.22. 06:00 linanagy

Magyarnak lenni!

 

Nem könnyű dolog, tudom én, érzem minden nap a bőrömön. Mégis, amikor ilyen nap van, mint ma is, legalább egy kicsit emelje fel mindenki a fejét! Hiszen már 1989 óta ünnep január 22-e, annak emlékére, hogy Kölcsey Ferenc 1823-ban ezen a napon tisztázta le a Himnusz kéziratát.

A Magyar Kultúra Napja alkalmat ad arra, hogy nagyobb figyelmet szenteljünk hagyományainknak, nemzeti tudatunk erősítésének.

Országszerte számos művészeti és kulturális rendezvényt tartanak ezen a napon, de tudom, mivel holnap munkanap, ezért nem mindenki tud ma kiállításra, színházba, Filmszemlére menni, így csak annyit kérek tőletek, ma olvassatok el egy magyar verset, kezdjetek el egy rég halogatott könyvet egy magyar szerző tollából és hallgassatok minnél több jófajta magyar muzsikát.

 

Szólj hozzá!

Címkék: magyar kultúra ünnep

A bejegyzés trackback címe:

https://crab.blog.hu/api/trackback/id/tr48894955

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása