HTML

Sebestyén Icze 2007

2009.10.20. 23:00 linanagy

Baráti születésnapozás, egyszerű, hétköznapi vörösbor, egy üveg ajándékba, egy meg nekünk, hogy végre én is megkóstoljam.

Vöröset nem szoktam "csak úgy". Ez nem olyas valami, mint fröccsnek a rosé, vagy egy leszaladok a pincébe mit hozzak - mindegy, fehéret. Ennek megfelelően vöröset kevesebbet is iszom, mivel jellemzően drágább és ritkább tételek vannak a pincében és azokat meg sajnálom kidugózni. Így aztán amikor ilyen eset van, azokat a tételeket keresem a bortársaság polcain, melyek méltán megkaphatnák a best buy logót, melyeknek ára nem riaszt el attól, hogy megvegyem, tartalma pedig attól, hogy felbontsam.

Hogy mit is várok egy olyan bortól, mint az ICZE? Könnyű, a nem "borosoknak" is élvezetet nyújtó fogyaszthatóságot, kellemes összhangot illat és íz között, és mindezt az agyamat nem terhelő egyszerűséggel.

Ennek a bornak 60%-a kékfrankos és merlot, de van benne zweigelt, cabernet franc, kadarka és cabernet sauvignon is.

Ahogy beleszagolok a pohárba, meg is csapja az orromat a sok gyümölcs, kissé a nagyi lekvárjára emlékeztető sűrűséggel, de mégis friss hatást keltőn. Van benne azért némi fűszer is, talán köménymag, de nem tolakodóan, így szépen kerekíti a bort, ami az ízében tovább folytatódik. A 13 %-os alkohol fűt rendesen, de szerencsére nem tolakodó. 

Csak ajánlani tudom, a bortársaság bevezető akciója alatt mindenképp vegyetek egy palackkal ... meg még eggyel ...

Szólj hozzá!

Címkék: bor

A bejegyzés trackback címe:

https://crab.blog.hu/api/trackback/id/tr691465217

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása