HTML

Soha

2009.02.21. 20:26 linanagy

A sivatag hangja.

Ez volt az első gondolatom, amikor tavaly nyáron hallottam a Cafe bleu-t munkába menet. Olyan művészi természetesség áradt a dalból, ami nem hasonlítható senkihez, a szabadság, a függetlenség dallamai ezek. Olyan popzene, ami eszünkbe juttatja, hogy ez nem minőségi jelző, hanem egy stílus, amit lehet nagyon jól is csinálni.

Egy francia fekete család, algír gyökerekkel, a zene szeretetében nevelte fel gyermekeit, megtanítva nekik, hogyan mondhatnak el mindent a zene nyelvén, legyen az öröm vagy félelem, hiszen a zene minden lélekben ott lakozik, ez a közös nyelvünk. Soha pedig megmutatja, hogy a hagyományos algír dallamok, a sivatag zenéje hogyan fér meg, sőt egészíti ki marseilles reggae-dub diszkóvilágát. Tehetsége kitartással párosul, egyéni hangra és nyelvre talál. Szövegei a francia, az angol és a jamaicai dialektus keverékei, ezzel is hagyva szabadon szárnyalni kreativitását. A D'ici et d'ailleurs album egyveleg, sok zenei stílus, mondanivaló keveréke, szinte érezni az illatokat, látni a képeket, amikről letisztult fekete hangon énekel nekünk. Alig várom, hogy újra nyár legyen és a teraszon egy pohár borral a kezünkben megint Mil pasos mellett beszélgessük át az éjjelt a barátokkal. Kövessétek a példánkat lelkesen, megéri!

Szólj hozzá!

Címkék: zene

A bejegyzés trackback címe:

https://crab.blog.hu/api/trackback/id/tr73957149

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása