HTML

APAcuka

2009.02.06. 17:00 linanagy

A Horánszky utca 5-ben, gyönyörűen felújított épületben nyílt meg az APAcuka. Saját elmondásuk szerint találkozóhelyet szeretnének létrehozni, befogadva mindazokat, akik kellemes környezetben, barátságos társaságban, tartalmasan akarják eltölteni délelőttjeiket, délutánjaikat és estéiket. Ehhez persze programok is kellenek, hűen a névhez (Ateliers Pro Arts) különböző művészeti ágak képviselői igyekeznek megtölteni a helyiségeket. Van itt felolvasóest a télikertben, zene minden mennyiségben és stílusban a pincében és talán majd arra is választ kapok egyszer, hogyan adhat otthont egy étterem színházi előadásnak.

 

Találkahely. Sokat hordoz ez az egyetlen szó. Láttam itt egyetemistákat ücsörögni az előadások szünetében, egy feltűnően első randis párocskát, barátokat egy forró csoki fölött trécselni. Tényleg igyekeznek minden elvárásnak megfelelni és mindeközben még étteremként is funkcionálni. Méghozzá olcsó ételeket is bevállaló étteremként, és mindezt mégis trendi környezetben, túllépve a romkocsmák lepukkantságán és mégis azt a hangulatot keresve és kínálva. Az egyetemek közelsége miatt ebédidőben baráti áron ehetünk gyors napi menüt, de van itt szendvics (a paradicsomos mozarellás ill. a fetás-tonhalas meggyőző) ha csak épp ennyit kívánnánk a beszélgetés és a forró csoki mellé, de ha vacsorázni térünk be, akkor sem maradunk hoppon, egész szép kínálat van meleg ételekből is. Természetesen egy ilyen sokrétű helyet nagyon nehéz úgy csinálni, hogy minden szegmensben maradandót alkossanak, nem is elvárás, nem ettől lesz kerek egész, hanem a sokszínű programoktól, melyek előtt-közben-alatt még pár falatot is bekaphatunk, vagy ehetünk egy jó sütőtöklevest pirított tökmaggal.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Találkahely. Nem a környezet, nem is a kiszolgálás minősége a lényeg, hiszen úgyis arra koncentrálunk, akikkel jöttünk, velük beszélgetünk, a többi csak körítés és annak egész jópofa a színes anyagokkal a kertben, a gyertyákkal az alacsony asztalokon, a kertiszékekkel és a lelkes személyzettel. Ha ennyit várunk tőle, akkor elégedettek leszünk. Találkozzunk itt, beszélgessünk, közben ha épp kedvünk tartja ehetünk és egy kis szellemi táplálkozásra is van módunk. Ráadásul még wifi is van, nálam ezért külön pont jár :)

Szólj hozzá!

Címkék: gasztro

A bejegyzés trackback címe:

https://crab.blog.hu/api/trackback/id/tr20934209

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása