HTML

Pastrami

2010.03.13. 09:00 linanagy

Nem, nem New York-ba kell jegyet foglalni. A Pastrami miatt elég elmenni Budapestre, közelebbről is a Lajos utca 93-99. sarki irodaépület alsó szintjéhez, a hét bármely napján reggel 8 óra és este 11 között. Itt jegyezném meg, hogy a 7 órási nyitás megváltoztatása érzékenyen érintett, így a lehetséges reggelizőhelyek listájáról ezt sajnos le kell húznunk.

Ez az a hely amit nem tudok csak szimplán étteremnek titulálni. Van benne valami megfoghatatlan, valami amitől már az ajtón belépve nyugodság önti el a lelkemet, jól érzem magam. Pedig a terek tágasak, a most olyannyira divatos loft-nak megfelelően a csövek mind falon kívül futnak, magas és tágas. De mégis otthonos. Olyan sok apróságnak köszönhetően, mint a békebeli székek és asztalok kellemes pasztelszínei, az egyszerű étlap, ami állandóan változik, a helyes falfestés az illemhelykre vonatkozóan, a téli zimankós reggel ellenére csokor friss tulipán és még hosszú a lista, menjen el mindenki és nézze meg maga. Ez az a hely, ahova csak úgy is beülsz, mert az árak normálisak, a pincérek kedvesek, az ételek annyira változatosak, szerény számuk ellenére, hogy bármelyik ismerősöd talál kedvére valót közötte. Nem kell várni a nagy alkalomra, hogy születésnap legyen, vagy egy fontos vendéggel munkaebéd. Ide csak úgy be kell ugrani, beszélgetni, közben falatozni egy isteni szendvicset, inni egy gyömbéres limonádét, és élvezni a nyüzsgést. Mert szerencsére az van, reggel 9-kor is, majd ahogy közeledik az ebéd ideje, kint!!! elkezdik sütni az isteni hamburgerhúst, egyre többen gyűlnek a szaftos koncra és a látványkonyha sürgése-forgása kellemes háttérül szolgál a családi és baráti beszélgetésekhez.

Na de mégis csak étterem is, így ejtsünk pár szót erről a részről is. Mi az ikonikus pastrami szendvicset kóstoltuk, melybe ugyanúgy, mint new-yorki társáéba 20 dkg pastrami sonka kerül, emberes adag, mit ne mondjam, nekem elég volt reggelire és ebédre is. A sonka szerintem teljesen megfelelő volt, kissé lehetne fűszeresebb a kérge, de egyébként teljesen elégedett voltam. A rozskenyér finom, kellemes textúrájú és a széle az valami csoda. Mindez sajnos nem mondható el a mustárról, és az uborkáról. Mindkettőből ajánlanék a 4 tvpaprikás shef figyelmébe valami minőségibbet, mert ez jelentősen lerontja az egyébként jó húst. A gyömbéres limonádé azonban annyira tökéletes volt, hogy meg is ittunk másfél literrel ketten, a hőmérsékletétől kezdve a savanyúságán át a frissességet biztosító gyömbérig minden kiváló volt, ilyet én is fogok otthon csinálni, csak jöjjön már a nyár!

 

 

 

Szólj hozzá!

Címkék: gasztro

A bejegyzés trackback címe:

https://crab.blog.hu/api/trackback/id/tr211843514

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása